Rapid plusy i minusy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez TREIa ja wam powiem ze rapid mi sie spodobał, razi co prawda tanim wnętrzem, ma za mało schowków i wyjątkowe dziadowanie(np.przyciski do opuszczania szyb), ale Panowie dzisiaj byłem w salonie i ta nowa wersja po upustach wyszła 40000zł w dodatku auto będzie z nowego rocznika do odbioru w koncówce stycznia. za taką kase to mozna sobie pande kupic, a po małych dodatkach(klima, radio swing, listwy, centralny na pilota i czujnki cofania) wyszło niecałe 45000złtj.tyle ile za fabie w lepszej wersji.
A co do cen to z dwóch źródeł mam informacje, że od nowego roku wszystkie SKODY mają podrożeć o około 1 %.
Komentarz
-
-
ja mam rapida 1.2 TSI 105 koni i jestem zadowolony.... Nawet bardzo
Nie za mały, nie za duży... nie za szybki, nie za wolny.... Nie za tani i nie za drogi...
Takie autko rozsądne Porównanie go z Octavią moim zdaniem nie ma sensu - dzieli je duża różnica cenowa.... dużo elementów wyposażenia mają wspólne... więc jak ktoś szuka taniej octavi - to rapid jest w sam razwww.webplay.pl oraz www.stepby.pl- zapraszamy :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez northwestja mam rapida 1.2 TSI 105 koni i jestem zadowolony.... Nawet bardzo
Nie za mały, nie za duży... nie za szybki, nie za wolny.... Nie za tani i nie za drogi...
Takie autko rozsądne Porównanie go z Octavią moim zdaniem nie ma sensu - dzieli je duża różnica cenowa.... dużo elementów wyposażenia mają wspólne... więc jak ktoś szuka taniej octavi - to rapid jest w sam raz
PS. Ty masz gaz w tym Rapidzie TSI czy pomyłka? Chyba też wpisałeś zły silnik bo wersja CJZB jest w O3.
Komentarz
-
-
fakt,poprawiłem )
je jestem mega zadowolony ) Mam nadzieję że Ty też będzieszwww.webplay.pl oraz www.stepby.pl- zapraszamy :-)
Komentarz
-
-
OK ale chyba piszesz o wersji z silnikiem 1.2 MPI ewentualnie o TSI ale pod warunkiem, że będzie spory rabat wyprzedażowy. Tak to nie wiem skąd masz taką cenę ale jeśli to już TSI to dobra cena.
A co do cen to z dwóch źródeł mam informacje, że od nowego roku wszystkie SKODY mają podrożeć o około 1 %.[/quote]
Pisze o wersji z silnikiem 1.2MPI,a z tego co wiem rapid ma nieznacznie podrożec od nowego roku 50-100zł, octavia natomiast ma byc droższa o 850zł, Tak mi powiedzieli w salonie.
Komentarz
-
-
maksiu, największym minusem jest ręczny pod podłokietnikiem. Strasznie niewygodnie rozwiązanie w porównaniu do O2.
Uciążliwy jest również brak możliwości zamknięcia / otwarcia okien przy wyłączonym zapłonie. Ponadto aby otworzyć zamknąć całkowicie okna trzeba cały czas trzymać przycisk. Niewygodnie, kiedy kilka razy dziennie otwierasz okno aby przejechać wjazdówką na parking. Jedynie łatwo można otworzyć szybę kierowcy.
Do tego nie ma kontrolki świateł mijania, tak jak w O3.
Tyle minusów ode mnie po przejechaniu 1500 km
Komentarz
-
-
piotrex, do takich mankamentów można się przyzwyczaić, tym bardziej że ja przesiadam się z O1 z 2001 roku
Ciekaw jestem tych opon 215/45 R16 (bo takie zamówiłem) Nie są to niskoprofilówki więc jakiś tam komfort powinny mieć w końcu będą 9,5 cm wysokie (215 * 0,45 = 96 mm) potestuje na własnej skórze i dam znać - jak tylko odbiorę Rapida
[ Dodano: Sro 23 Kwi, 14 10:33 ]
Mnie jeszcze denerwowały fotele ze Style+ niby mają lepsze trzymanie boczne ale jak ktoś jest szeroki w 4 literach to trochę to niewygodne może być :szeroki_usmiechPaweł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maksiuCiekaw jestem tych opon 215/45 R16
Zamieszczone przez maksiuNie są to niskoprofilówkiCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigProfil masz zaledwie 45
Oponki 185/60 mają 11,1 cm wysokości czyli zaledwie 1,5 cm wyższe niż te 215.
To gdzie ten niski profil (poza liczbą 45 na oponie). IMO opona niskoprofilowa to taka która ma np. 5 cm wysokości i jest specjalnie wzmacniana po bokach.
[ Dodano: Czw 24 Kwi, 14 21:41 ]
Zamieszczone przez BigNietypowa rozmiar więc jak będziesz kiedyś je wymieniał to nieźle za nowe bekniesz.
Bardziej mnie zaboli na jesień jak zimówki będę kupował bo razem z felgami muszę kupićPaweł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrexZamieszczone przez maksiuBardziej mnie zaboli na jesień jak zimówki będę kupował bo razem z felgami muszę kupićPaweł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maksiuTo gdzie ten niski profil (poza liczbą 45 na oponie)
W każdym razie na zbytni komfort na nierównych drogach na tych oponach nie licz.
[ Dodano: Pią 25 Kwi, 14 07:36 ]
Zamieszczone przez maksiuBardziej mnie zaboli na jesień jak zimówki będę kupował bo razem z felgami muszę kupićCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maksiuCo do oponek to jak będzie Rapid to napiszę co o nich sądzę bo będzie mnie czekała podróż powrotna 170 km
[ Dodano: Pią 02 Maj, 14 14:19 ]
Widzę że od niedawna w standardzie w wersji elegance MAX są oponki 215/45 R16 bez możliwości zmiany na coś mniejszego/węższego :|
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octavianosmożesz zamówić wersję Elegance bez pakietu Max
Wszystkie wymienione dodatki osobno kosztowałyby ponad 4 tys. zł a w pakiecie dawali chyba za 1650 zł
No ale niech każdy decyduje sam czy warto dla mniejszych alumów rezygnować z wyżej wymienionych opcjiPaweł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maksiuZamieszczone przez Octavianosmożesz zamówić wersję Elegance bez pakietu Max
Wszystkie wymienione dodatki osobno kosztowałyby ponad 4 tys. zł a w pakiecie dawali chyba za 1650 zł
No ale niech każdy decyduje sam czy warto dla mniejszych alumów rezygnować z wyżej wymienionych opcji
Komentarz
-
-
Odnośnie opon zimowych - naprawdę żyłujecie na oponach ? Nie miałem najmniejszych wątpliwości, żeby zamówić 16", są po prostu ładniejsze i bardziej pasują do bryły auta.
Jeśli już zaś szukać takich oszczędności, to potem można kupić do tych felg spokojnie oponki o bardziej popularnym rozmiarze, np. 205/50R16 - są o 1 cm większe w średnicy a zimą to nawet lepiej. No i wtedy są dużo tańsze.
Zamieszczone przez Marek__82Podano polskie ceny nowego Toledo. Teraz może Skoda spokornieje trochę z Rapidem bo to lekkie przegięcie jest, cena/jakość i wygląd. Seat o wiele ładniejszy.Yeti 4x4 TSI, Rapid TSI DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrexaerofan, rapid nie ma homologacji na 205 - tki.
Ksenony w rapidzie są biedne - nie mają auto poziomowania i sprysków. Dodatkowo ich jasność jest zbliżona do żarówek H7, tylko barwa jest inna.
Ktoś gdzieś napisał jakąś kompletną bzdurę, że te ksenony świecą niewiele lepiej niż halogeny i teraz wszyscy to powtarzają.
Zamieszczone przez piotrexaerofan, rapid nie ma homologacji na 205 - tki.Yeti 4x4 TSI, Rapid TSI DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrexKsenony w rapidzie są biedne
Nie mówię,że te pseudo ksenony są złe, na pewno mają lepsze światło niż H7 ale do pełnych ksenonów im trochę brakuje.
Pozostaje jeszcze sprawa kosztów zakupu żarników do tych pseudo ksenonów. Są one prawdopodobnie o mocy 35W gdzie zwykły ksenon ma 55W a i koszt tych żarników jest nieporównywalny - 35W było dużo droższe niż 55W ze względu na brak zamienników do żarnika 35W. Może teraz się to zmieniło - nie wiem - nie jestem na bieżąco.Paweł
Komentarz
-
Komentarz